Vrijwilligers van Stichting DE BOEKENLEGGER verzamelen en verkopen tweedehands boeken ten behoeve van een kleinschalig straatkinderenproject Upendo Daima, Tanzania.

Marga van Barschot startte in 2000 het project in Tanzania met een aantal mensen. Inmiddels zet een team van 24 enthousiaste Tanzaniaanse medewerkers zich in voor deze kinderen.

Al vele jaren wordt de opbrengst van de verkoop overgemaakt naar dit project. Wij zijn nog steeds de grootste donateur van Upendo Daima en hopen dat nog lang te blijven.

Ook in Tanzania heeft het coronavirus toegeslagen. Om de ergste nood in het kinderthuis te lenigen heeft DE BOEKENLEGGER  in april 2021 wederom €4000 overgemaakt naar Upendo Daima.

 

Het totaal gedoneerde bedrag aan Upendo Daima, sinds de oprichting van DE BOEKENLEGGER, is nu inmiddels €258.000

Een team van tientallen vrijwilligers is week in week uit in de weer in winkel ‘DE BOEKENLEGGER’ in Tiel en zijn daarnaast actief met boekenverkoop op internet. Op internet heeft DE BOEKENLEGGER nog een boekenbestand van ca 3500 boeken.

www.boekenleggertiel.nl

Deze boeken zijn een aanvulling op het winkelbestand van ca 15000 boeken. De internetboeken zijn ook in de winkel te zien en te bestellen.


"Geef onze kinderen een tweede kans, door boeken een tweede leven te geven"

 

Van straatjongen naar education officer.


In 2019 in Sanga begonnen als Education Officer bij Upendo Daima. Sanga weet als geen ander hoe het is om een straatjongen te zijn, omdat hij zelf een van de eerste jongens is die dankzij Upendo Daima een formele opleiding heeft gehad. Hij is heel blij dat hij nu bij kan dragen aan het leven van deze nieuwe lichting kinderen.

 

Weer 7 jongens met een diploma!

In 2019 hebben 3 jongens hun st7 diploma (basisschool) gehaald. Nog eens 4 jongens hebben hun form 4 diploma gehaald (middelbare school). Een fantastische prestatie, vooral als je beseft dat lang niet alle jongens die bij ons binnen kunnen komen kunnen lezen of schrijven.
Een van de jongens die nu zijn middelbare school heeft afgemaakt, geeft aan dat het zijn droom is om hersenchirurg te worden een andere jongen heeft aangegeven dat wanneer hij volwassen is een centrum wil beginnen voor straatkinderen, zodat hij kinderen zoals hemzelf kan helpen aan een betere toekomst.

 

In het kringgesprek praten over de ervaringen op straat zodat e.e.a begeleid en verwerkt kan worden.

 

Op zoek naar de ouders in het dorp.
Upendo Daima(UD) werkt hard aan reïntegratie van de kinderen met de ouders of familie en is ervan overtuigd dat een kind thuis beter af is met de nodige begeleiding en ondersteuning van UD.

 

 

Een succes verhaal.

John Bahati Maziku, een kunstenaar uit Tanzania, werd  geboren in 1990.
Op 10-jarige leeftijd kwam hij op straat te staan, maar had het geluk opgenomen te worden door Upendo Diama (ons straatkinderenproject in Tanzania).

       

                                      Kaarten

Na een opleiding gevolgd te hebben aan de Primary and Secondary School, ging hij naar een school in Bagamoyo (Nyumba ya Sanaa), waar hij zijn artistieke talent kon ontwikkelen.
Inmiddels is hij getrouwd en vader van 3 kinderen en probeert met kaarten en tekeningen een inkomen te verdienen.

 

           

                                 Tekeningen A4 formaat