0

 

 

Agenda

 

Filiaal Zennewijnen

 

Vrijwilligers van Stichting DE BOEKENLEGGER verzamelen en verkopen tweedehands boeken ten behoeve van een kleinschalig straatkinderenproject Upendo Daima, Tanzania.

Marga van Barschot startte in 2000 het project in Tanzania met een aantal mensen. Inmiddels zet een team van 24 enthousiaste Tanzaniaanse medewerkers zich in voor deze kinderen. Sinds 2017 is Marga met pensioen en is haar functie overgenomen door Laurent Sabini maar Marga blijft wel bij het project betrokken.

Al vele jaren wordt de opbrengst van de verkoop overgemaakt naar dit project. Zo kon op 2 juni 2018 een cheque van € 10.000 worden overhandigd aan het bestuur van Upendo Daima. Dankzij het succes van De Boekenlegger en de markt in Zennewijnen kon ook in november 2018 weer 6000 worden geschonken aan dit goede doel.

In december jl. gaf Upendo Daima weer een nieuwsbrief uit over de vorderingen van het project. De gehele nieuwsbrief kunt u vinden op de website van Upendo Daima.

www.upendodaima.nl/downloads/nl-NL/newsletter/Nieuwsbrie 2018 December.pdf

Hieronder kunt u een klein deel van de nieuwsbrief lezen.

"Tweedehands boeken.

Tweede hands boeken… ze zijn onmisbaar voor Upendo Daima. Een team van tientallen vrijwilligers is week in week uit in de weer in winkel ‘de Boe-Boekenlegger’ in Tiel, op de jaarlijkse boekenmarkt in Zennewijnen en zelfs op internet. Al het geld dat ze met hun harde werk verdienen gaat naar Upendo Daima. In het afgelopen jaar hebben ze een mijlpaal bereikt.

Sinds de oprichting van DE BOEKENLEGGER in 2004 is er in totaal € 200.000 opgehaald.
Om al deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten hebben wij als bestuur van Upendo Daima Nederland een klein Tanzaniaans feestje georganiseerd. Na presentaties van André en Ite over het belang van de Boekenlegger en de Boekenmarkt en het verhaal van een jongen van Malimbe Family, werd er een korte film getoond waarin de Tanzaniaanse jongens alle vrijwilligers bedankten voor hun hulp. Om onze dankbaarheid te benadrukken hadden wij zowel voor de Boekenlegger als de Boekenmarkt nog een mooie poster met foto’s van het project gemaakt.

Als klap op de vuurpijl kwam de voorzitter van de Boekenmarkt ook nog met een groot cadeau: een schenking van nog eens €10.000 euro. We konden onze ogen niet geloven.

Na het officiële gedeelte had een Tanzaniaanse vriendin voor alle vrijwilli-gers lekkere Tanzaniaanse hapjes gemaakt. Iedereen vond het vooral erg leuk om de ugali te proberen. Dit is maïsmeelpuree dat onze kinderen in Tanzania dagelijks krijgen. Onder het genot van de hapjes en drankjes konden alle vrijwilligers ook nog bijpraten met Marga, die op dat moment toevallig in Nederland was. Het was een geslaagde middag.

Geef onze kinderen een tweede kans,door boeken een tweede leven te geven"

 

 

Upendo Daima krijgt vaak lokale donaties in de vorm van eten of kleding.
De man rechts boven in de foto is de nieuwe direkteur Laurent Sabini.

 

Deel van de medewerkers en deel van de kinderen poseren ter gelegenheid van
het afscheid van één van de medewerkers op Malimbe Family.

 

   

Dagje uit met de Staff, samen bewegen als onderdeel van de traumahealing vd kinderen.

 

In het kringgesprek praten over de ervaringen op straat zodat e.e.a begeleid en verwerkt kan worden.

 

Op zoek naar de ouders in het dorp.
Upendo Daima(UD) werkt hard aan reïntegratie van de kinderen met de ouders of familie en is ervan overtuigd dat een kind thuis beter af is met de nodige begeleiding en ondersteuning van UD.

 

 

 

Een succes verhaal.

John Bahati Maziku, een kunstenaar uit Tanzania, werd  geboren in 1990.
Op 10-jarige leeftijd kwam hij op straat te staan, maar had het geluk opgenomen te worden door Upendo Diama (ons straatkinderenproject in Tanzania).

       

                                      Kaarten

Na een opleiding gevolgd te hebben aan de Primary and Secondary School, ging hij naar een school in Bagamoyo (Nyumba ya Sanaa), waar hij zijn artistieke talent kon ontwikkelen.
Inmiddels is hij getrouwd en vader van 3 kinderen en probeert met kaarten en tekeningen een inkomen te verdienen.

 

           

                                 Tekeningen A4 formaat

 

 

Boeken zoeken

Met de "Zoek" functie kun je boeken zoeken in ons internetaanbod van ca.3500 boeken.

Informatie over de overige 15.000 winkelboeken zijn op te vragen via info@boekenleggertiel.nl of via het 'Contact' formulier.