0

 

 

 

Klik hier voor onze Corona maatregelen.

 

Filiaal Zennewijnen

is klaar voor de zomerverkoop!

 

Hier treft u een wisselend aanbod winkelboeken aan die door onze medewerkers zijn uitgezocht om onder uw aandacht te brengen. Het is een selectie uit onze ca. 15000 winkelboeken. De selectie speelt o.a. in op actualiteiten of bijzondere boeken.

 

Kunst/Architectuur.

 

Titel: Trompe-l’oeil. List en bedrog in de architectuur
Auteur: Carly Broekhuis en Fred Feddes

Muurschilderingen als gezichtsbedrog in de openbare ruimte.
“Toegegeven, het oog wordt bedrogen. Maar is het niet prachtig om midden in de stad elke dag vierentwintig uur lang zo'n zonsondergang te mogen aanschouwen?”

1992, paperback , cassette met 18 losse afbeeldingen + toelichting van 16 bladzijden.
Afmetingen van prenten zijn 32 x 32 cm. beeldgrootte verschillend
prijs : € 5.00 (pakketpost).

 

Titel: De reis om de wereld in 80 dagen
Auteur: Jule Verne
Illustraties : Werner Klemke.

Bij dit overbekende boek zetten we de schijnwerper op de illustrator Werner Klemke.
Van hem zijn een tiental kleuren-illustraties in dit boek opgenomen.
Klemke was een Duitse illustrator. Net als iedere Duitser moet ook tekenaar Werner Klemke tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst, maar dat gaat niet van harte. Liever laat hij zijn tekenpotlood spreken. In Nederland wordt hij in eerste instantie bij de luchtafweer in 't Gooi geplaatst. Bij een bezoek aan de Amsterdamse boekhandel Erasmus komt hij met iemand uit het verzet in contact. Klemke vervalst daarna samen met zijn kameraad Gerhardt papieren en redt daarmee onder meer het leven van honderden joden.
Na de Tweede Wereldoorlog wordt Klemke de beroemdste illustrator en grafisch vormgever van de DDR. Zijn werk hangt in Duitse musea en in Berlijn is een park naar hem vernoemd. Zijn oorlogsverleden komt pas jaren na zijn dood naar buiten. Klemke overleed in augustus 1994.

1973, gebonden, hardcover, stofomslag ontbreekt, 210pp
Prijs : € 3,00 (brievenbuspost).

 

Poëzie.

 


Titel: Sonnetten en andere gedichten
Auteur: Francesco Petrarca

Francesco Petrarca (1304-1374) is onbetwist een van de groten van de Europese literatuur. De enorme invloed die hij heeft uitgeoefend berust enerzijds op zijn brieven en traktaten in het Latijn, en anderzijds op zijn gedichten in het Italiaans. Deze sublieme verzameling uiterst gevoelige gedichten (vooral sonnetten, maar ook canzonen), die grotendeels betrekking hebben op zijn idealiserende liefde voor Laura, vormt het hoogtepunt van zijn veelzijdig oeuvre.

4e vermeerderde druk – 1998 – paperback – 171pp -  in goede staat
Prijs € 5,50 (brievenbuspost).

 

Psychologie.

 

Titel: Een tijd voor empathie
Auteur: Frans de Waal

Empathie, oftewel het instinct om te zorgen en te voeden, is een zeer oude verworvenheid die zich
volgens Frans de Waal in ons lichaam en  in onze geest heeft genesteld, en waardoor we als soort hebben kunnen overleven. Sociaal, onbaatzuchtig gedrag, dat ook bij andere dieren dan de mens voorkomt, is volgens hemveel belangrijker dan het toepassen van het 'recht van de sterkste'.
Als empathie zo belangrijk is voor de menselijke soort,  moet de politiek daar dan niet meer op inspelen?
Frans de Waal gidst ons door de nieuwste inzichten op het gebied van psychologie, neurowetenschappen en gedragsbiologie in zijn kenmerkende, zeer toegankelijke
stijl, ondersteund door eigen observaties van mensen en primaten.

2009- paperback  - 311pp - in goede staat

Prijs € 4,50 (pakketpost)

 

Psychologie/ Spiritualiteit.

 

Titel: Mindfulness en bevrijding van depressie
Auteur: Mark Williams e.a.

Ken je het wanhopige gevoel dat je niets voorstelt, mislukt bent, dat het leven geen zin heeft of dat er iets fundamenteel mis is met je? Heb je ooit een depressie meegemaakt? Het goede nieuws is dat er misschien helemaal niets mis met je is. Misschien doe je wel iets verkeerd. Dappere pogingen om onszelf uit een depressie te trekken, houden ons vaak opgesloten in het leed dat we proberen te ontvluchten.

'Een revolutionaire behandelwijze. Voor wie lijdt aan depressie is dit echt een nuttige gids om emotioneel evenwicht te bereiken. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg zou het verplichte literatuur moeten zijn. Ik beveel dit boek ten zeerste aan.'
- Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie

2009 – paperback – 245pp – in mooie staat
Prijs € 4,00 (brievenbuspost).

 

 

Pagina: 1 - 2 - 3

Boeken zoeken

Met de "Zoek" functie kun je boeken zoeken in ons internetaanbod van ca.3500 boeken.

Informatie over de overige 15.000 winkelboeken zijn op te vragen via info@boekenleggertiel.nl of via het 'Contact' formulier.