De Thematafel in april.
 
 
De winter is voorbij en het voorjaar gaat beginnen. We trekken er weer meer op uit en in de tuin moet ook weer het nodige gebeuren.
Op de thematafel vindt u een selectie van onze boeken over o.a. wandelen, vogels en bezig zijn in de tuin. Als u op de tafel niet vindt wat u zoekt, vindt u het ongetwijfeld in de kast!
 
 
Agenda Markten.
 
Zaterdag 20 april
 
 
Een zoektocht naar dat ene boek langs meer dan 100 kramen met tweedehands en antiquarische boeken en een scala aan activiteiten waarvan je kunt meegenieten.
 
De route van de boekenmarkt in het centrum Wageningen loopt via het plein voor de Junushoff, de Junusstraat, Poststraat, door een stukje Hoogstraat de Nieuwstraat in om te eindigen op het Salverdaplein. Daar ben je dicht in de buurt van de gezellige horeca waar je een blik werpt op je stapel aangeschafte boeken.
Waar we op de route met onze kraam staan weten we nog niet. Let op onze banner die bij de kraam hangt en op onze slingers met boekenleggers.
De Wageningse Boekenmarkt vindt plaats van 10:00 tot 17:00 uur.
 
 
 

Koop een tasje en steun daarmee De Boekenlegger en ons kinderopvangproject in Tanzania.

 

Interview met TV Tiel.

In 2023 heeft TVTiel een interview gehad met De Boekenlegger. In dit interview komen het project Upendo Daima in Tanzania en het werk van de Stichting De Boekenlegger aan de orde.

Voor het interview volg onderstaande "link".

https://www.youtube.com/watch?v=2xK-bDX6j48

 

Overhandiging cheque van € 7.000 aan Stichting Upendo Daima.

Op donderdag 12 oktober kon De Boekenlegger weer een cheque van € 7.000 overhandigen aan het bestuur van Upendo Daima. Daarmee komt onze bijdrage dit jaar op € 14.000.

Voor een verslag in “Kontakt Tiel zie:

https://www.hetkontakt.nl/tiel/nieuws/362866/cheque-uitgereikt-door-boekenlegger-in-tiel-met-fotos-

 
 
Achtergelaten.
 
UIT: Nieuwsbrief voorjaar 2023 van Upendo Daima.
 
Achtergelaten op een eiland
Alexi woonde met zijn familie op een eiland in het Victoriameer. Zijn ouders leefden van de visserij, maar waren niet rijk. Op een dag besloten ze om te verhuizen naar een ander eiland. Alexi en zijn broertje lieten ze alleen achter. Alexi probeerde aan te sluiten bij andere families, maar hij was nog te klein om te kunnen werken, dus niemand wilde hem hebben. Zo kwam Alexi uiteindelijk terecht op de straten van Mwanza. Alexi leeft nu al een tijdje in Malimbe Family. Ondanks vele pogingen is het de maatschappelijk werkers nog niet gelukt om zijn familie te vinden. Hij gaat nu naar een lokale school en kan volgend jaar meedoen aan de eerste nationale examens. Zijn droom is om ooit weer herenigt te worden met zijn familie. Wij doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen!