Upendo Daima

Geef straatkinderen een tweede kans!

 

De opbrengst van de Stichting DE BOEKENLEGGER wordt geschonken aan een kleinschalig straatkinderenproject Upendo Daima, in Mwanza, Tanzania. Voor 7 euro eet een kind een week lang 3 maaltijden per dag, voor 10 euro heeft een kind een nieuwe set kleding en voor 20 euro gaat een kind een jaar naar school. Voor een bedrag van 45 euro per maand kan 1 kind in de Malimbe Family verblijven, inclusief schoolgeld, uniform en medische zorg!

Het werk van Upendo Daima.

Mwanza is een snelgroeiende stad aan Lake Victoria. Kinderen, soms pas 5 jaar oud, leven onder erbarmelijke omstandigheden op straat. Ze overleven door klusjes te doen, te bedelen, te stelen of soms zelf door zichzelf te prostitueren.

Upendo Daima gaat met regelmaat overdag, maar vooral ook ’s avonds, de straten van Mwanza op om in contact te komen met deze kinderen. Ze praten met ze, luisteren naar hun verhalen en proberen ze te overtuigen dat er een betere toekomst voor hen is weggelegd.

Als een kind het zelf wil, wordt hij uitgenodigd mee te gaan naar het Back Home House. Dit huis, dichtbij het centrum van de stad, is bedoeld om de nieuwe kinderen weer te laten wennen aan een veilige omgeving. Ze krijgen eten, een dak boven hun hoofd, basiseducatie en persoonlijke aandacht. Tegelijkertijd krijgen ze therapie om hun traumatische ervaring te verwerken en Upendo Daima probeert te achterhalen waar ze vandaan komen.

Doelstelling: Straatkinderen herenigen met hun familie door middel van counseling en diverse soorten ondersteuning inclusief het geven van een onderdak.

Het lukt niet om ieder kind weer te herenigen met zijn ouders. Daarom is er opvang in Malimbe Family. De pogingen om alle kinderen te herenigen met hun families worden hier voortgezet. Hier kunnen de kinderen naar de plaatselijke lagere school gaan en de aandacht krijgen waar ieder kind recht op heeft. De kinderen worden begeleid naar zelfstandigheid en leren een vak om in de toekomst in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien

Geschiedenis

Een zuster van de Missionary Sisters of Our Lady of Africa is in 1995 begonnen met dit project. In 2000 heeft Marga van Barschot zich als coördinator aan dit project verbonden.

Inmiddels is het project uitgegroeid tot een fantastische organisatie met 22 Tanzanianen, werkzaam als counselor, begeleider, leraar, kok, tuinman, verpleegkundige en bewaker. Eind 2016 heeft Marga het stokje van coördinator overgedragen.

Financiën.

Upendo Daima doet haar uiterste best om sponsorbijdragen uit Tanzania zelf te krijgen. Uiteindelijk wil zij minder afhankelijk zijn van de Nederlandse donors; immers de zorg voor straatkinderen is primair een verantwoordelijkheid van het land. We zien dan ook dat Upendo Daima steeds vaker bijdragen krijgt van mensen uit hun directe omgeving, vooral in natura. Daarnaast blijft de financiële hulp vanuit Nederland hard nodig. Voor deze hulp vanuit Nederland is in 2004 is de Stichting “Upendo Daima Nederland” opgericht https://www.upendodaima.nl/

 

U kunt het werk van de Stichting Upendo Daima  ook periodiek steunen voor een vast bedrag. Op de website van Upendo Daima staat vermeld hoe u de Stichting schriftelijk kunt machtigen om maandelijkse een donatie van uw rekening af te schrijven.


Donaties van De Boekenlegger

DE BOEKENLEGGER doneert een paar keer per jaar aan “Upendo Daima”. Omdat er de afgelopen maanden veel boeken zijn verkocht kan De Boekenlegger in juni 2023 € 7.000 overmaken. Sinds de oprichting van De Boekenlegger heeft zij nu in totaal €286.000 aan Upendo Daima gedoneerd.